Miljøsamling for Østfoldkretsens jenter på skihytta

På oppdrag fra langrennskomiteén arrangerte Moss skiklubb miljøsamling for kretsens jenter. 34 jenter fra 11 ulike klubber i Østfold trente med landslagssjef Vidar Løfshus og Marthe Jensen fra Norges skiforbund fredag 1 september-lørdag 2 september.

2017-09-03
henningdalbye

I strålende sensommervarme ankom 34 skientusiastiske Østfold jenter til Moss skiklubb sin miljøsamling på gamle, ærverdige skihytta i Mossemarka. Glade og spente pakket alle sammen ut, og gjorde seg klare til samlingens første aktiviteter. Anne Segtnan stod for mye av det sosiale og hadde forberedt ulike aktiviteter vi skulle begynne med, slik at vi skulle bli litt bedre kjent. Navn var ett stikkord gjennom alle aktivitetene og etter hvert kunne i hvert fall jeg navnet på de fleste. Rundt kl 18 ankom trener Marthe Jensen og fredagens spenst- og hurtighetsøkt startet. Alle 34 jentene og de 4 trenerne vi hadde med oss varmet opp sammen, før vi delte oss i to. Ungdomsskolejentene hadde først en morsom spenstøkt med Marthe, før vi hadde en hard, men likevel morsom stafett med Øystein og Ole Kristian. Lek var et tydelig tema, men gav man alt ble man garantert støl dagen etterpå.

Vel tilbake på skihytta, nydusjede og utrolig sultne spiste vi alle sammen taco i peisestua. I og med at det var en miljøsamling oppfordret arrangøren til å snakke med alle, ikke bare de du kjente fra før. Dette fikk vi masse tid til under middagen, der det var dekket på til to langbord. Om man ikke fikk snakket nok med nye, ukjente fjes under middagen, fikk man muligheten under hele kvelden. Da ble vi delt inn i lag på tvers av årskull og klubber, og hadde flere aktiviteter. Blant annet var det skiskyting med lasergevær og puslespillstaffet. Utrolig gøy alt sammen, men jeg må nok kåre skiskytingen til det morsomste, og det tror jeg ikke jeg er alene om:)

Slik som man ofte får på jentesamling, fikk vi også goodiebags, med diverse, spennende nips som barer, løpebelte, drikkeflaske og pannebånd. Det var kjempestas for alle sammen! Når klokken begynte å bli mye og sengetid nærmet seg ble det litt kaos. Arrangøren hadde tenkt at alle jentene skulle få plass i storsalen, slik at vi kunne sove sammen. Men de hadde nok ikke regnet med at alle jentene skulle komme med store, brede luftmadrasser. Selv om vi lå helt tett i tett, var vi, 02- og 03-jentene nødt til å legge oss ned i det nedstøvede treningsrommet. Og noen tok faktisk suiten i garderoben. Men det var kanskje like greit da vi senere fikk høre hvor strenge de voksne hadde vært når det gjaldt småsnakking på natten..:)

Det var ganske hardt å stå opp kl 07.15 etter en ikke fullt så god natts søvn, men vi kom oss opp slik at vi rakk å pakke litt før frokost kl 8.00. Takk til Anne som hadde kjøpt ferskt brød, det var en fin trøst i mangelen på Nugatti og Sjokopops. Men, kanskje det var greit vi fikk grovbrød og makrell i tomat isteden, da vi en liten stund senere skulle trene med Landslagssjefen selv, Vidar Løfshus. Det hadde ikke tatt seg ut å ikke orke å gjennomføre økta grunnet mangel på energi, fordi vi kun hadde spist Nugatti til frokost:)

Vi løp ned til den nyasfalterte rulleskibanen i grupper. Der nede skiftet vi til skisko, tok på oss rulleskiene og fulgte med Vidar opp på stadion. I vente på Marthe, delte Vidar noen av sine tanker rundt viktigheten med skiglede for å bli god til å gå på ski og ha glede av langrenn i mange år. Til dagens første økt hadde vi 4 trenere til disposisjon. Vidar og Henning Dalbye instruerte oss i teknikk av dobbeldans, utforskøyting og padling, og sammen med Marthe trente vi skibeherskelse og balanse i form av lek og øvelser. Vi brukte ikke stavene en enste gang, så jeg håper og tror at det er flere enn meg som ble støle.

Oppe på skihytta hadde vi en siste sosial aktivitet for samlingen, nemlig pyramidebygging. Det var gøy, tungt og litt vondt for de uheldige jentene som måtte stå nederst, hehe. Etter flere forsøk, fikk vi til en pyramide med ca 11 jenter. Alle sammen spiste lunsj, før ca halvparten dro ut på en rolig løpetur med løpeguiden Siv Inderberg. Vi delte oss halvveis, og den lange turen ble i allefall en veldig fin tur, kun på sti og myr og endte på 1t og 45min. En perfekt måte å avslutte en fin og veldig hyggelig samling på!

Takk til trenere, både fra skiforbundet og fra klubben, takk til arrangørenskomiteen for bra opplegg, god mat og hyggelige aktiviteter. Og ikke minst takk til alle jentene, det var såå hyggelig å trene og bli litt kjent med dere!

Under ryddingen etterpå fant vi som forventet litt sko, håndklær og til og med hele bager, så om du savner noe, send en mail:)

-        Hilsen Elsa, en av deltakerne

INSTAGRAM:   #mskweb